sâmbătă, 11 iunie 2011

De ce mintea ne este atrasa de muzica?

Ce anume ne atrage atunci cand ascultam muzica?

Poate ca ceea ce auzim rezoneaza in profunzime cu sistemul nostru nervos. In realitate in timp ce ascultam muzica, o parte mult mai mare din creierul nostrum este activat- nu numai lobul temporal, al carui rol este acela de a recunoaste si a procesa sunetele, dar si alte zone corticale implicate in planificarea si executarea miscarilor corpului, in crearea emotiilor si empatiei, a curiozitatii, zone implicate in producerea limbajului.

Vezi acest articol recent din New York Times pentru o analiza mai detaliata - “To Tug Hearts, Music First Must Tickle the Neurons

Ceea ce da viata muzicii si ne misca cu adevarat, si este reflectat intr-o activitate mult mai globala a creirului nostru, este abilitatea muzicii de a lucra asupra celor mai profunde nivele ale emotiilor noastre, acest aspect subtil al mintii, aflat la pragul starii de constiinta. Se poate spune ca cu cat muzica rezoneaza cu nivelele profunde ale gandurilor si emotiilor din noi, cu atat suntem mai atrasi de ea.
Pentru a rezona cu aceste zone profunde ale mintii, muzica trebuie sa reflecte structura campului infinit care da nastere activitatii mintii.

Muzica in totalitatea ei, refelcta nivelul absolut al vietii, spre care suntem atrasi la fel de mult cum suntem atrasi de binecuvantarea care insoteste stare de constiinta pura, pe care o exeprimentam in timpul tehnicii de TM.

Binecuvantarea este atractia, chiar daca vedem doar o sclipirea a ei, in artele vizuale, in teatru, muzica, literatura, matematica sau in perfectiunea sportivilor de performanta. Este intotdeauna aceeasi stare de binecuvantare, esenta campului unificat care leaga intreaga existenta, a carui chemare o simtim mereu, si este in natura mintii sa o caute constant in afara ei.

Laura
sursa: http://www.tm.org/blog/research/why-does-music-attract-our-mind/

8 motive pentru a practica MT (http://www.tm.org/8-reasons-health-creativity-peace)

http://www.tm.org/8-reasons-health-creativity-peace

vineri, 10 iunie 2011

Yoga pe blogul tm.org

Pe tm.org puteti gasi articole interesante despre Yoga:
http://www.tm.org/blog/category/yoga/
Maharishi despre Yoga: http://www.tm.org/blog/yoga/maharishi-on-yoga/

DLF Music

DLF Music brings together the world’s top & emerging recording artists to support the good works of the David Lynch Foundation’s stress-reducing, meditation-based educational programs.
http://davidlynchfoundationmusic.org

Un slideshow a lui Ashley Dean

Va recomandam un slideshow a lui Ashley Dean
http://www.slideshare.net/rajafelix/dr-ashley-deans-presentation-on-consciousnessbased-education

Cercetari

Totul despre cercetarile efectuate asupra programului MT gasiti pe site-ul nostru aici  http://m-t.ro/cercetari.html un pdf cu lista cercetarilor aici http://m-t.ro/DOWNLOAD/tmresearch.pdf 
Site-ul personal al lui David Orme Johnson Ph.D http://www.truthabouttm.org/ 


Toate calitatile frumoase, evolutive înfloresc spontan în viata individului si a colectivitatii pe masura ce mintea se familiarizeaza cu campul unificat. Acest lucru a fost amplu verificat de cercetari stiintifice extinse în domeniul fiziologiei, psihologiei, sociologiei si ecologiei si demonstrata în vietile a milioane de oameni si îmbunatatirea calitatii vietii natiunilor de pe toate continentele în ultimii 30 de ani. 

Download

Va recomandam o lista de download la MUM.edu. Gasiti o lista mare de articole din revista Journal of Modern Science and Vedic Science
http://www.mum.edu/msvs/