sâmbătă, 6 octombrie 2012

Cursul Maharishi MT-Sidhi


Stăpânirea tendinţelor timpului:

Cursul Maharishi MT-Sidhi

Baza învăţăturii lui Maharishi este meditaţia transcendentală, dar în 1976 el a dezvoltat, din tradiţia de cunoaştere vedică, tehnicile numite MT-Sidhi. Aceste proceduri avansate, dar simple, provin din acea parte a literaturii vedice cunoscută sub numele de Yoga Sutra lui Patanjali. Interpretarea acestora şi aplicarea lor a fost înţeleasă greşit în trecut, dar, folosind sutrele în modul specific predat de Maharishi, ele dezvoltă în mod extraordinar funcţiile psihofiziologice şi coorodonarea minte–trup. Sidhi-urile utilizează nivelurile mai profunde ale legii naturale pentru a intensifica simţurile, pentru a dezvolta virtuţile umane şi pentru a dezvolta capacităţi precum zborul yoghin. Scopul ultim al programului MT-Sidhi este dezvoltarea conştiinţei unităţii – perfecţiunea în viaţa zilnică.
La fel ca în cazul meditaţiei transcendentale, au fost efectuate multe cercetări ştiinţifice asupra efectelor practicii MT-Sidhi. Probabil cea mai interesantă dintre procedurile sidhi este sutra pentru zborul yoghin. În timpul primului stadiu al zborului yoghin, trupul se înalţă şi se mişcă înainte în salturi scurte. Experienţa interioară este una de bucurie, uşurime şi fericire. Studiile EEG arată că atunci când trupul se înalţă, creierul funcţionează la modul optim. Există o coordonare perfectă între minte şi trup şi un flux lipsit de frecare al conştienţei către împlinirea unei anumite dorinţe. Maharishi reliefează că practicarea regulată a diferitelor sutre MT-Sidhi dezvăluie o activitate tot mai perfectă în toate domeniile intelectului, emoţiilor, gândirii, percepţiei şi comportamentului, prin armonizarea fiecărui canal al funcţiilor minţii cu domeniul tuturor posibilităţilor.

Ce spun practicanţii MT-Sidhi despre curs

Mike England, însoţitor de copii cu afecţiuni oculare din Coventry, care a terminat cursul MT-Sidhi în august 1988, spune: „După prima zi a cursului la centrul MT din Leamington Spa, experienţa interioară pe care am avut-o a fost atât de rafinată, profundă şi complet satisfăcătoare încât toate plăcerile exterioare păreau să pălească în faţa ei – iar zborul yoghin este o experienţă atât de captivantă. La lucru şi în timpul liber am devenit mult mai dinamic, am în mod natural mai mult discernământ şi o minte mai limpede. Mă simt mai echilibrat. Mi se pare că toate lucrurile bune din viaţă vin la mine necerute – şi la timpul potrivit!“
Gordon Crompton, director de firmă din Kent şi Sidha de şase ani, spune că programul MT-Sidhi „mi-a dat o privire interioară profundă în sinele meu interior, având drept rezultat beneficiile foarte practice ale capacităţilor şi realizărilor sporite în lumea competitivă a afacerilor.“
Rezultate ca acestea au fost experimentate de peste 80.000 de oameni din întreaga lume, care şi-au îmbogăţit experienţele de meditaţie transcendentală cu practicarea programului MT-Sidhi. Pentru aceştia, domeniul abstract al tuturor posibilităţilor a devenit o realitate vie a vieţii cotidiene.
Pe baza unor asemenea experienţe, suntem invitaţi de către Maharishi să aducem pacea şi invincibilitatea fiecărei naţiuni. Odată ce practica meditaţiei transcendentale a fost stabilită în mod corespunzător ca parte a rutinei zilnice (după minim două luni), aceasta poate fi combinată cu MT-Sidhi pentru a dezvolta individul la statutul unui Sidha. Prima parte a cursului se poate efectua la Centrul Naţional de Meditaţie Transcendentală, serile, iar cursul de zbor se efectuează în rezidenţă. Pentru mai multe informaţii, adresaţi-vă Centrului Naţional de Meditaţie Transcendentală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu